04 augustus 2024 | Clubrit vanuit Hilversum (125 km)

04 augustus 2024 | Clubrit vanuit Hilversum (125 km)

Op zondag 4 augustus 2024 staan we met acht Puch & Tomosrijders om 11 uur klaar in de tuin van Jan van Loenen in Hilversum voor een ‘monsterrit’ van 125 km, door een prachtig stukje Nederland, grofweg tussen de Loosdrechtse en de Nieuwkoopse plassen. Dit alles op smalle kronkelweggetjes met altijd wel een riviertje aan de rechter of linkerkant. Via Kortenhoef en Vreeland komen we langs Baambrugge en Abcoude.Een enkele keer maken we gebruik van een veerpont om naar onze 1e stop te rijden in Uithoorn, alwaar we in het voormalige station de lunch gebruiken. Daarna staan we klaar voor vertrek maar geeft Cees de Jong iets te enthousiast gas,waarop zijn gaskabel breekt.

Geen nood, ’dokter’ Bjorn is èèn van de aanwezige rijders en tovert een geheel nieuwe kabel uit zijn tas en hop, daar gaan we weer door het prachtige landschap. We rijden nu naar het verste punt: De Nieuwkoopse plassen en als èèn na laatste rijder merk ik dat ik Bjorn niet meer in mijn spiegel zie. Ik meld dit aan de kopgroep en we keren ruim 2 km terug, waar Bjorn al druk aan het sleutelen is. Maar helaas, het euvel is niet te verhelpen en we slepen hem naar een horeca onderneming die hem heel hartelijk een plekje aanbied om zijn brommer te stallen, waar hij hem diezelfde dag alweer ophaalt. We maken onze rit af met Bjorn achterop bij Jan, wat voor Bjorn een monsterrit wordt want Jan heeft geen stepjes en dat betekend voor Bjorn : benen omhoog houden !

En dat valt niet mee, want we hadden nog heel veel kilometers te gaan. Enfin, na nog een stop bij een ijstent in Breukelen, waren we tegen half 6 terug op ‘honk’.

We hebben genoten van deze fantastische rit, georganiseerd door Jan. Waarvoor onze dank Jan, voor deze mooie dag. We kijken uit naar de volgende rit door jou uitgezet !

Puchgroet Peter Hendriksen

Geen reacties

Post a Comment